Ceviche – sviežosť, ktorá chutí Mexikom


Ak hľadáte jedlo, ktoré je zároveň svieže, plné chutí a ľahké, ceviche je tou pravou voľbou. V Mexiku ide o obľúbenú klasiku, ktorá spája jednoduchosť s výraznou chuťovou hĺbkou. Čerstvé morské plody alebo ryby, citrusová marináda, červená cibuľa, koriander, chilli… znie to jednoducho, no výsledok je prekvapivo komplexný a návykový.


Čo je vlastne ceviche?

Ceviche (čítaj seviče) je tradičné jedlo pôvodom z Latinskej Ameriky. Ryba či morské plody sa namiesto tepelnej úpravy marinujú v limetkovej alebo citrónovej šťave, ktorá ich „uvarí“ kyselinou. Výsledkom je dokonale jemná textúra a svieža, šťavnatá chuť, ktorá sa skvele dopĺňa s koriandrom, cibuľou či čerstvou zeleninou. V Mexiku sa často podáva s kukuričnými čipsami, avokádom alebo dokonca aj s kúskom sladkého manga.

Ceviche v našej kuchyni

U nás si dávame záležať na tom, aby bolo ceviche vždy z čerstvých surovín a pripravované priamo pred podávaním. V ponuke nájdete viacero druhov – jemnejšie aj výraznejšie, citrusové aj pikantné, s rybou aj s krevetami. Ale čo ak si neviete vybrať?

Vyskúšajte mix ceviche

Pre všetkých nerozhodných máme v ponuke mix ceviche – ideálnu možnosť ochutnať z každého rožku trošku. Nie je nutné si vybrať jedno, keď môžete zažiť celé spektrum chutí, ktoré ceviche ponúka. Perfektné na zdieľanie (alebo aj nie – ak sa neplánujete deliť).

Ceviche nie je len predjedlo – je to zážitok. A v kombinácii s osviežujúcou margaritou alebo pohárom studeného piva chutí ešte o kúsok lepšie.

Príďte ochutnať, ako chutí Mexiko – čerstvé, pikantné, živé.